"Er was eens een circuit......"
Een levende legende in de Duinen bij Zandvoort


Het circuit van Zandvoort is een  legedarisch racecircuit dat wereldwijd aanzien geniet. Door haar unieke ligging vlakbij de zee en haar loop langs de natuurlijke glooiing van de prachtige Nederlandse duinen heeft zij die faam verworven. Het circuit is een kind van de oorlog en werd geopend in 1948. De tand des tijds heeft gezorgd voor verschillende veranderingen en veel hoogte maar ook diepte punten. Meermalen heeft het circuit op het punt gestaan om daadwerkelijk voorgoed een gesloten boek te worden, elke keer echter herrees zij weer uit de as. 
Via deze sectie nemen we u mee naar de ins- en outs van het Circuit van Zandvoort uit het heden maar vooral ook het verleden.
Het ontstaan en de geschiedenis van het Circuit van Zandvoort is erg bijzonder te noemen. Het hele verhaal leest weg als een legende, een soort sprookje met magische momenten, ongelovelijke gebeurtenissen en vele bijzondere figuren die de revue passeren.
Lees hier over het ontstaan en de geschiedenis van het Circuit van Zandvoort


Zandvoort heeft verschillende "Layouts" van het circuit gehad. Op onderstaande pagina vind u ze allemaal, aangevuld met een kleine uitleg waarom de loop van de baan toen veranderde.
Ook staat de layout van het stratencircuit van 1939 op deze pagina.
 
Alle layouts van het circuit van Zandvoort vind u hier


Waarom is er een bocht vernoemd naar "Tarzan"? Waarom heet het Scheivlak zo? 
Uitleg over alle namen van de bochten op het circuit van Zandvoort vind u hier